Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2017

Σχολή Γονέων στο σχολείο μας

Από σήμερα το απόγευμα ξεκίνησε στο σχολείο μας ένας κύκλος 10 συμβουλευτικών συνεδριών με την ψυχολόγο κ. Αγγελική Μπαβέλα και την κοινωνική λειτουργό κ. Ιωάννα Καββεζού της "Ελπίδας Ζωής".



Ομάδα Γονέων
« ...η όμορφη πριγκίπισσα και ο ωραίος πρίγκιπας ,ερωτεύτηκαν , παντρεύτηκαν και έζησαν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα .»
Μεγαλώνουμε με ρομαντικές ιστορίες που ποτέ δεν κάνουν λόγο για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ευτυχισμένοι και ερωτευμένοι πρίγκιπες όταν γίνονται  γονείς.
Η καθημερινότητα των γονιών δεν είναι πάντα τόσο χαρούμενη και ευτυχισμένη, όσο παρουσιάζεται μέσα από τα Μ.Μ.Ε  και τα διάφορα έντυπα. Οι γονείς καλούνται  να λύσουν διάφορα προβλήματα μέσα στην οικογένεια, που σε συνδυασμό με τις επαγγελματικές και κοινωνικές υποχρεώσεις τους, κάποιες φορές φαίνονται τεράστια.
Με στόχο την υποστήριξη του γονεϊκού ρόλου καθώς και τη βελτίωση της επικοινωνίας στην οικογένεια το Κέντρο Πρόληψης «Ελπίδα Ζωής» σε συνεργασία με το Δημοτικό Σχολείο Φιχτίων και το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων ξεκίνησε τη λειτουργία ομάδας γονέων κάθε Τετάρτη στο χώρο του σχολείου.
…15 γονείς  καλούνται να εμπλακούν στη διαδικασία της ομάδας  , τόσο λεκτικά όσο και σωματικά και συγκινησιακά. Μέσα από βιωματικές  ασκήσεις , παιχνίδια ρόλων, συζήτηση  , έχουν τη δυνατότητα  να ανταλλάξουν απόψεις, να εκφράσουν τις δυσκολίες τους και τα προβλήματά τους, να μοιραστούν τις ανησυχίες τους με τους άλλους γονείς , να υποστηριχθούν και να ενισχυθούν στο γονεϊκό τους  ρόλο, για να μπορέσουν να καταλάβουν βαθύτερα τη συμπεριφορά και τις αντιδράσεις των παιδιών τους.

Θέματα που επεξεργαζόμαστε στην ομάδα Γονέων:
  • Η σημασία  της επικοινωνίας
  • Ενεργητική ακρόαση
  • Αναγνώριση και έκφραση συναισθημάτων
  • Διαχείριση συγκρουσιακών καταστάσεων  μέσα στην οικογένεια
  • Εξαρτήσεις και εξαρτητική  συμπεριφορά
  • Η αναγκαιότητα των ορίων
  • Αυτοεκτίμηση - εικόνα εαυτού

Καλή πορεία στην ομάδα μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου