Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020

Τι θα συμβεί εάν ένας μαθητής εμφανίσει ξαφνικά σημεία κλινικά ή συμβατά με τη λοίμωξη COVID

χώρος απομόνωσης και αναμονής Δημοτικού σχ. Φιχτίου

Παρακαλούμε κάθε πρωινό να θερμομετρείτε τα παιδιά πριν έρθουν στο σχολείο και να μας ενημερώνετε σε περίπτωση απουσίας. Θα μας βοηθήσει πολύ.

Παρακάτω παραθέτουμε τις οδηγίες που έχουμε για να διαλυθούν τυχόν μύθοι...

Yπεύθυνος διαχείρισης COVID-19

 Σε κάθε σχολική μονάδα, από το προσωπικό του σχολείου ορίζεται ένας υπεύθυνος διαχείρισης COVID-19, καθώς και ο αναπληρωτής του. 

 Ο υπεύθυνος διαχείρισης COVID-19 σε κάθε σχολική μονάδα, οφείλει να ενημερώνει και να εκπαιδεύει το προσωπικό σχετικά με την έγκαιρη αναγνώριση και διαχείριση των ύποπτων κρουσμάτων,

1. έχει την ευθύνη επικοινωνίας με τις οικογένειες των παιδιών, 

2.την οικεία διεύθυνση εκπαίδευσης,

3. τη διεύθυνση δημόσιας υγείας και μέριμνας των Περιφερειών και, εφόσον κρίνεται αναγκαίο, με τον ΕΟΔΥ.

 Έχει την ευθύνη τήρησης αρχείου καταγραφής απουσιών που σχετίζονται με συμπτώματα συμβατά με COVID και επίσης την ευθύνη διαμόρφωσης και εξοπλισμού του προκαθορισμένου χώρου στον οποίο θα αναφερθώ και, στη συνέχεια, απομόνωσης περιστατικού που εμφανίζει συμπτώματα συμβατά με COVID. Πηγή: www.especial.gr

 Τι θα συμβεί εάν ένας μαθητής εμφανίσει ξαφνικά  σημεία κλινικά ή συμβατά με τη λοίμωξη COVID 

Θα πρέπει να γίνει άμεση επικοινωνία με την οικογένεια για να έρθει να παραλάβει το παιδί από το σχολείο.

 Στο μεσοδιάστημα το παιδί θα απομονωθεί σε έναν προκαθορισμένο, καλά αεριζόμενο χώρο, με την επίβλεψη του συντονιστή του σχολείου, μακριά από τα υπόλοιπα παιδιά και με εφαρμογή απλής χειρουργικής μάσκας.

 Θα πρέπει να γίνεται εφαρμογή σχολαστικής υγιεινής των χεριών και αναπνευστικής υγιεινής.

 Το προσωπικό το οποίο φροντίζει το παιδί να κάνει χρήση εξοπλισμού ατομικής προστασίας πιο ενισχυμένη, δηλαδή να φοράει αδιάβροχη ποδιά, μάσκα, ίσως και επιμετωπίδα ή και γάντια.

 Μετά την αποχώρηση του παιδιού θα πρέπει να γίνει επιμελής καθαρισμός του χώρου. 

Το παιδί με τη μέριμνα των γονέων και κηδεμόνων, θα χρειαστεί να επισκεφτεί τον θεράποντα ιατρό και σύμφωνα με την κρίση αυτού, το παιδί θα χαρακτηριστεί ως όντως ύποπτο για λοίμωξη και στην περίπτωση αυτή, θα πρέπει να γίνει κατά προτεραιότητα διαγνωστικό τεστ για την ανίχνευση του ιού στο παιδί αυτό. 

Εν αναμονή του αποτελέσματος,  το παιδί θα παραμείνει σε απομόνωση κατ’ οίκον εφόσον δεν χρήζει νοσηλείας και το σχολείο θα συνεχίσει κανονικά τη λειτουργία του. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου