Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2019

Ευρωπαϊκή εβδομάδα κινητικότητας:16-22 Σεπτεμβρίου



Η «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας» από το 2002 έχει καθιερωθεί ως ο σημαντικότερος θεσμός σε Ευρωπαϊκό επίπεδο για την προαγωγή βιώσιμων προτύπων κινητικότητας και κατ’ επέκταση για την διαμόρφωση και ανάπτυξη περιβαλλοντικού ήθους. Σκοπός των δράσεων που υλοποιούνται το διάστημα 16 με 22 Σεπτεμβρίου είναι η ενθάρρυνση των ευρωπαϊκών τοπικών αρχών στην εισαγωγή και προώθηση βιώσιμων τρόπων μεταφοράς και η ευαισθητοποίηση των πολιτών στη χρήση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης στην πόλη τους.
 Κάνοντας έξυπνες επιλογές στα είδη των μέσων μεταφοράς που χρησιμοποιούμε, εξοικονομούμε χρήματα, βελτιώνουμε την υγεία μας και βοηθάμε το περιβάλλον.

Ιδιαίτερα σημαντικός είναι ο ρόλος των τοπικών αρχών ως προς την αλλαγή των συμπεριφορών και συνηθειών μετακίνησης των δημοτών με ανάπτυξη βιώσιμων τοπικών σχεδίων κινητικότητας.
Στόχος είναι η ανάδειξη του αστικού περιβάλλοντος εξασφαλίζοντας άριστη κυκλοφοριακή σύνδεση με ταυτόχρονη εξοικονόμηση ενέργειας, χρήση καθαρότερης ενέργειας, ορθολογική διαχείριση του υπάρχοντος μεταφορικού δικτύου, εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης – τόνωση της ζωτικότητας των πόλεων, ενίσχυση των κοινωνικών συναλλαγών και δημιουργία ποιοτικής «ατμόσφαιρας» στις πόλεις με λιγότερη ατμοσφαιρική και ακουστική ρύπανση.

Οι μαθητές της περσινής Έκτης και της φετινής Έκτης παίρνοντας ερεθίσματα από το μάθημα της Κοινωνικής & Πολιτικής Αγωγής και υιοθετώντας τη στάση του ενεργού πολίτη έστειλαν επιστολές στην τροχαία και τη δασική υπηρεσία, ζητώντας λύση στο μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν : ευκάλυπτοι να έχουν κάνει κατάληψη στο μοναδικό πεζοδρόμιο που τους επιτρέπει να κινούνται με ασφάλεια από και προς το σχολείο...... γιατί το όνειρό τους είναι να έρχονται στο σχολείο με τα ποδήλατά τους....

Το τι κατάφεραν θα το δείτε μέσα από την απάντηση της Τροχαίας!!!
                                                                           .....γιατί ποτέ οι αρχές δεν αγνοούν τα παιδιά.......


Μένει μόνο η υλοποίηση από το δήμο Άργους -Μυκηνών, για να διαπιστώσουν πόσο καλά λειτουργεί η κρατική μηχανή....
           .....και θα είναι αυτό το λιθαράκι τους στη βελτίωση της κινητικότητας στον τόπο τους!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου