Κυριακή 3 Ιουνίου 2018

"Εκπαιδεύοντας τα παιδιά στο αρχαίο Δράμα: "ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ" του ΑΙΣΧΥΛΟΥ


Ολοκληρώθηκε η εκπαίδευση όλων των τάξεων του σχολείου μας στο αρχαίο Δράμα "Προμηθέας Δεσμώτης" του Αισχύλου!
Η εκπαίδευση αφορούσε τη διενέργεια τριών σύντομων βιωματικών εργαστηρίων πάνω στο κλασσικό έργο, που θα παιχτεί το φετινό καλοκαίρι του '18 στην Επίδαυρο, από έμπειρους θεατροπαιδαγωγούς και τη συμμετοχή των δασκάλων των τάξεων.
Οι μαθητές δούλεψαν στα εργαστήρια ομαδοσυνεργατικά και χωρίς να χρειαστεί να αποστηθίσουν κείμενο, αντιλήφθηκαν αβίαστα το μύθο, τον επεξεργάστηκαν, τον απόλαυσαν με παιγνιώδη τρόπο.
Όλα τα παιδιά έλαβαν μέρος στις δημιουργικές δραστηριότητες, συμμετείχαν με εναλλαγές ρόλων, δημιούργησαν παγωμένες εικόνες, κινήθηκαν με μουσικοκινητικά δρώμενα, πήραν πρωτοβουλία στην παρουσίαση θεάτρου σκιών, δημιούργησαν υλικό, με αποτέλεσμα την ανάπτυξη μιας συνεργατικής κουλτούρας που τους επέτρεψε να εμπλακούν και να εκφραστούν χωρίς διακρίσεις.
Οι παραπάνω φαινομενικά απλές δράσεις οδήγησαν σταδιακά τους μαθητές μας, με ευέλικτο τρόπο που συνάδει στη γνώση και την ηλικία τους, να έρθουν σε επαφή με τις αξίες και τα μηνύματα που απορρέουν από τέτοια κλασσικά έργα όπως η θυσία και η κοινωνική ευθύνη απέναντι στις ανάγκες μιας κοινωνίας αλλά και  η επανάσταση και η ελευθερία του ανθρώπινου πνεύματος απέναντι σε κάθε δεσποτισμό!
Τελικός αλλά και πρωταρχικός μας στόχος - αυτός ήταν ο βασικός λόγος που επέλεξε ο σύλλογος Διδασκόντων του σχολείου μας να πραγματοποιηθούν οι δράσεις στα παιδιά- ήταν η ανάπτυξη κριτικής σκέψης στους μαθητές μας και η ανάληψη ευθυνών στην επίλυση προβλημάτων & δυσκολιών της ζωής τους και της καθημερινότητάς τους. 













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου