Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2017

Ημέρα σχολικού αθλητισμού

Η Διεύθυνση Φυσικής Αγωγής της Γενικής Διεύθυνσης Σπουδών Π.Ε. και Δ.Ε. του ΥΠ.Π.Ε.Θ. στο πλαίσιο των σχολικών αθλητικών δραστηριοτήτων εξέδωσε την Εγκύκλιο για την 4η Πανελλήνια Ημέρα  Σχολικού Αθλητισμού, η οποία  για το σχολικό έτος 2017-2018 και  για τη δική μας  σχολική μονάδα πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2017.
Στην 4η  Πανελλήνια Ημέρα σχολικού Αθλητισμού που φέτος είχε ως κεντρικό σύνθημα: «ΑΘΛΟΥΜΑΙ –ΧΑΡΑΖΩ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ» οι μαθητές και μαθήτριες του σχολείου μας είχαν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε οργανωμένες αθλητικές δράσεις/δραστηριότητες εκτός της σχολικής  μονάδας(γήπεδο 5x5 στο Δήμο Άργους-Μυκηνών).
Συγκεκριμένα, είχαν την ευκαιρία να ακούσουν, να κουβεντιάσουν  και να πάρουν συνέντευξη από την ακοντίστρια Βασιλική Κοτσοβού, η οποία υπήρξε μαθήτρια στο Αθλητικό Γυμνάσιο Άργους, είναι αθλήτρια του Αριστέα-Άργους και έχει κατακτήσει πολλές  νίκες και διακρίσεις. Τα παιδιά ενθουσιάστηκαν από αυτή την επικοινωνία και η γνωστή ακοντίστρια παρότρυνε τους μαθητές να ασχοληθούν με τον  αθλητισμό.
Δεύτερη δράση ήταν η πρόσκληση της κ.Σταματοπούλου Μαρίας,  μέλους του Ερυθρού Σταυρού, για να παρουσιάσει εν συντομία και  με  βιωματικό  τρόπο τις  βασικές  Πρώτες Βοήθειες που πρέπει να γνωρίζουν και να μπορούν να παρέχουν μαθητές και εκπαιδευτικοί στο χώρο της σχολικής μονάδας και όχι μόνο.
Τέλος, η καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής του σχολείου μας κα.Λύγδα Παρασκευή οργάνωσε αθλητικές δραστηριότητες και παιχνίδια για τους  μαθητές των τάξεων.








 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου