Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2017

Δωρεά βιβλίων από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

ή όταν η τριτοβάθμια Εκπαίδευση στηρίζει την Πρωτοβάθμια!!!

Πριν δύο εβδομάδες ήρθαν να φοιτήσουν στο σχολείο μας Τσιγγανόπαιδες. Θέλοντας να διευκολύνουμε την ένταξη και εκπαίδευσή τους  κάναμε έρευνα στο διαδίκτυο για διδακτικό υλικό που θα διευκολύνει το έργο μας. Το πανεπιστήμιο Θεσσαλίας με υπεύθυνο καθηγητή τον κ. Γκόβαρη Χρήστο είχε να παρουσιάσει βιβλία για τρία επίπεδα διδασκαλίας.
Εκπαιδευτικός του σχολείου είχε την ιδέα να επικοινωνήσουμε μαζί τους και να ζητήσουμε την στήριξή τους αλλά και το διδακτικό υλικό, κάτι που κάναμε, απλά με ένα e-mail.
Φανταστείτε την έκπληξη και τη χαρά μας όταν άμεσα -σε δύο μόλις μέρες- λάβαμε τηλεφώνημα, από την ομάδα του καθηγητή, που μας ζητούσαν να στείλουμε τα στοιχεία μας για να μας ταχυδρομήσουν το διδακτικό πακέτο, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση από μέρους μας!!!
Και να τα βιβλία βρίσκονται από σήμερα στα χέρια μας!!!



 Αν αυτό δεν αποτελεί την έμπρακτη απόδειξη πως η τριτοβάθμια σχεδιάζει και στηρίζει το όραμά της μέχρι την εφαρμογή ... πως στέκεται στο πλευρό του εκπαιδευτικού που επιχειρεί να υλοποιήσει αυτό το όραμα, τότε τι το αποδεικνύει;  Εμείς πάντως δεν αισθανόμαστε μόνοι μας μετά από αυτή την ανταπόκριση. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου