Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2021

Επίσκεψη στα Δερβενάκια και σε ξωκκλήσια του τόπου μου


 Η Μάχη των Δερβενακίων, γνωστή και ως Σφαγή του Δράμαλη, ήταν μία από τις σημαντικότερες μάχες που πραγματοποιήθηκαν κατά την Ελληνική Επανάσταση του 1821, με νικηφόρα έκβαση για τους Έλληνες και μεγάλη καταστροφή των οθωμανικών δυνάμεων υπό τον αρχιστράτηγο Μαχμούτ πασά Δράμαλη. Η μάχη αυτή δόθηκε στις 26 Ιουλίου 1822, σε δύο από τα τέσσερα μικρά ορεινά περάσματα (δερβενάκια), μεταξύ Κορίνθου και κοιλάδας Άργους, εξ ου και η ονομασία της.

Η επίσκεψη αυτή θα αποτελέσει την αφόρμηση για την ενασχόλησή μας με την επέτειο των 200 χρόνων από την επανάσταση του 1821. 

Στόχος μας είναι να"υιοθετήσουμε τα Δερβενάκια", με την έννοια να γίνει οικεία η περιοχή  στα παιδιά σε τέτοιο βαθμό που να μπορούν μελλοντικά να λειτουργούν ως ξεναγοί σε άλλα σχολεία της περιοχής! Γιατί αποτελούν αυτά τα ιστορικά χώματα προέκταση του τόπου τους !

Σήμερα ανέλαβε ο συνάδελφός μας κος Μαστοράκης Ευστάθιος _λάτρης και μελετητής της Ιστορίας_ να κάνει την πρώτη ενημέρωση των μεγάλων τάξεων σχετικά στο χώρο. Να πέσει ο πρώτος σπόρος !

Όσο για τους μικρούς μαθητές, επισκέφτηκαν την Αγία-Παρασκευή και το "πουρνάρι" σε έναν περίπατο διαφορετικό από κάθε άλλη φορά.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου