Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2020

23-12-2020





 Έφτασε σαν όνειρο η μέρα των χειμερινών διακοπών, ύστερα από ένα τρίμηνο προσαρμογής σε δια ζώσης συνθήκες covid και στη συνέχεια προσαρμογής όλων μας σε εξ αποστάσεως διδασκαλία. Και κλείνει το τρίμηνο με θετικό πρόσημο. 

Ένα τεράστιο ΜΠΡΑΒΟ αξίζει στα ΠΑΙΔΙΑ για τη συνέπεια , το πείσμα, την καλή διάθεση που μετέδιδαν μέσα στα νέα δεδομένα. Κατά ένα θαυμαστό τρόπο η τηλεδιάσκεψη ανέδειξε μαθητές που παρέμεναν σιωπηλοί μέσα στην τάξη. Όλοι εμφανίζονται ενισχυμένοι και προοδεύουν παρόλους τους φόβους για το αντίθετο.

Ένα τεράστιο ΜΠΡΑΒΟ και στους κηδεμόνες για τη στήριξη παιδιών, δασκάλων και της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Βέβαια είχαν την τεράστια τύχη, να μπορούν να παρακολουθούν αυτή   τη μαγευτική διάδραση δασκάλου-μαθητή-γνώσης, που λαμβάνει χώρα κατά τη διδασκαλία, παρότι στην εξ'αποστάσεως χάνεται μεγάλο μέρος της. 

Ένα τεράστιο ΜΠΡΑΒΟ σε όλους τους εκπαιδευτικούς μας!!!  Προσαρμόστηκαν, ξεπέρασαν τον εαυτό τους, υπηρέτησαν με επιμονή τους στόχους τους και τέλος απόλαυσαν τη νέα εκπαιδευτική πραγματικότητα. Χαράσσουν τρόπο και εφευρίσκουν με αλληλεγγύη  διέξοδο σε μια πρωτόγνωρη πρακτική.

Οι μεγάλοι πρωταγωνιστές αυτής της σχ. χρονιάς - τα πρωτάκια μας - μαζί με τη δασκάλα τους κ. Μαρία Μπεκιάρη πήραν την πρωτοβουλία να σχεδιάσουν τη δική τους χριστουγεννιάτικη  ΓΙΟΡΤΗ και προσκαλώντας μας ΝΑ ΜΑΣ ΕΝΩΣΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΠΑΛΙ! Έτσι κλείσαμε γλυκά και ευχόμαστε το ΝΕΟ ΕΤΟΣ να μας επιφυλάσσει κι άλλες θετικές εκπλήξεις.


Τα καταπληκτικά Δευτεράκια μας μαζί με τους γονείς τους έκαναν θαύματα. Στόλισαν μικρά δεντράκια με ανακυκλώσιμα υλικά , μας έψαλλαν τα κάλαντα , παρουσίασαν τα παραδοσιακά γλυκά και αρωματικά με πορτοκάλια και γαρύφαλα, που είχαν φτιάξει. Παρουσιάστηκαν τα έθιμα: του ροδιού, του Χριστόψωμου, του Χριστόξυλου, της Βασιλόπιτας και του καραβιού. Δεν έλειψε βέβαια ένα μικρό καλικαντζαράκι που έκανε σκανταλιές και ο Αι-Βασίλης που τους μοίρασε διαδικτυακά τα δώρα τους.


 

Η ΣΤ΄τάξη δέχτηκε την απρόσμενη επίσκεψη μιας παραμυθούς, της κ. Αφροδίτης Χαραλαμπάκη, που με το γιουκαλίλι της αφηγήθηκε το παραμύθι " Το πιο γρήγορο πράγμα στον κόσμο" από τη συλλογή του Γ. Μέγα



            Στις Γ΄, Δ΄, Ε΄
παραμύθια, κάρτες και τραγούδια συνέθεσαν το εορταστικό τοπίο, με επισκέψεις και ανταλλαγές ευχών!
 ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!
ΚΑΛΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ!   ΚΑΛΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ!    
                                                       Τα ξαναλέμε του χρόνου!                                                                  
  



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου