Παρασκευή 29 Μαΐου 2020

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ

Η επιστροφή των παιδιών στο σχολείο, τη Δευτέρα 1 Ιουνίου πλησιάζει. Τι σημαίνει όμως αυτή η επάνοδος στην κανονικότητα;
Σημαίνει το τέλος μιας απειλής για τα παιδιά, που δεν ξέρουμε στο μυαλό τους τι διαστάσεις έχει πάρει. Γιατί ήταν αυτά που κλήθηκαν να χάσουν την ξενοιασιά τους, ώστε να προφυλαχθούν οι μεγαλύτεροι και να συμμορφωθούμε όλοι στις εντολές του κράτους.
Και σημαίνει την αρχή μιας εκπαίδευσης των παιδιών σε συνθήκες τεχνολογικής απειλής (συγκεκριμένα βιολογικής απειλής-αυτό που ζήσαμε έως τώρα-) όπου θα εκπαιδευτούν να προφυλάσσουν τις ζωές των άλλων και να προστατεύουν τη δική τους.
Θα είναι άραγε η επάνοδος στο σχολείο μια επιστροφή στη ρουτίνα όπως την ξέραμε έως τώρα;;;;
Καθόλου!
Το μόνο που θα παραμείνει οικείο θα είναι τα μαθήματά τους!
Όλα τα άλλα ΑΛΛΑΖΟΥΝ και χρειαζόμαστε τη βοήθειά σας να το κάνουμε παραμυθένιο, ώστε να μη το βιώσουν ως ένα ακόμη βάρος που επωμίζονται.
Συγκεκριμένα:
Τη Δευτέρα που θα φέρετε τα παιδιά στο σχολείο θα σας περιμένουν οι δάσκαλοί τους κι εγώ στις εισόδους, ώστε να μας παραδώσετε τα παιδιά και να μην αναμιχθείτε μεταξύ τους ή πλησιάσετε πάνω από 1,5 μ. τους άλλους γονείς και τους εκπαιδευτικούς, γιατί κι εσείς είστε ζωντανό παράδειγμα μίμησης συμπεριφοράς γι αυτά. Το έχουμε σχολιάσει πως μπορεί ΕΞΩ τα μέτρα να έχουν χαλαρώσει, αλλά το σχολείο αποτελεί ΠΡΟΤΥΠΟ ορθής τήρησης των μέτρων και κάνουμε όλοι μια πρόβα, σχεδόν εκ του ασφαλούς.
Τα λεωφορεία θα λειτουργήσουν βάσει προγράμματος με τον εξής περιορισμό: Κάθε παιδί ΜΟΝΟ του στο κάθισμα. 
Δε θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη συγκέντρωση στο προαύλιο, αλλά οι μαθητές/τριες θα εισέλθουν κατευθείαν στις τάξεις,  όπου θα τηρηθεί η διαδικασία της προσευχής και των ανακοινώσεων.
Η διάταξη των θρανίων έχει αλλάξει, ώστε να πληρούνται κανόνες ασφαλείας.
Επιτρέπονται χωρίς γάντια και μάσκες οι επαφές των μαθητών/τριών ΜΟΝΟ ΤΗΣ ΤΑΞΗΣ, αλλά ΟΧΙ  η ανταλλαγή αντικειμένων (μολύβια, γόμες...)  φαγητού, νερού. Για τον ίδιο λόγο ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΤΟ ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ ΣΥΓΧΡΩΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΜΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥΣ κι όχι με τα παιδιά άλλων τάξεων.  Κάθε τάξη θα προαυλίζεται σε ΔΙΚΟ ΤΗΣ ΠΡΟΚΑΘΟΡΙΣΜΕΝΟ  ΧΩΡΟ.

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΜΠΟΥΚΑΛΑΚΙΑ ΝΕΡΟ, ΚΑΘΩΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΟΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΣ ΒΡΥΣΕΣ
Για τη σωστή τήρηση της υγιεινής, εκτός από απολυμαντικά που μας προμηθεύει η σχολική επιτροπή   θα έχουμε τη βοήθεια της κυρίας Ευαγγελίας, της καθαρίστριας μας, η οποία σε κάθε διάλειμμα θα απολυμαίνει πόμολα, θρανία και θα βρίσκεται έξω από την τουαλέτα, για να τους θυμίζει πως θα μπαίνουν ένας-ένας και να μην ξεχνούν το σχολαστικό πλύσιμο των χεριών τους.

Είναι σημαντικό να έχετε συμβουλεύσει τα παιδιά σχετικά, ώστε να συμφωνούμε σε αυτό το νέο πρωτόκολλο συμπεριφοράς που πρέπει να τηρήσουμε.

Έχει σημασία να περιορίσετε τις επισκέψεις στο σχολείο για την ελαχιστοποίηση του κινδύνου διασποράς του υιού. Εφόσον χρειάζεστε κάτι, θα κλείνετε τηλεφωνικό ραντεβού, θα τηρείτε αποστάσεις και θα φοράτε μάσκα και γάντια.
Η είσοδος θα γίνεται μόνο από το γραφείο της Δ/ντριας, όπου θα εισέρχεστε ένας-ένας.
Ακόμα και σε περίπτωση που νοσήσει ξαφνικά ένα παιδί, ο γονιός θα το παραλάβει έξω από το σχολείο, συνοδεία υπεύθυνου εκπαιδευτικού.

Το σχολείο θα σχολάει στις 13.15 και οι εκπαιδευτικοί θα παραδίδουν τα παιδιά ΕΞΩ από αυτό και παρακαλούμε να λαμβάνετε τα κατάλληλα μέτρα για την αποφυγή συνωστισμού.

Οι γονείς που θα κρατήσετε τα παιδιά στο σπίτι, παρακαλώ επικοινωνήστε με τους δασκάλους σας να ενημερώσετε σχετικά.

Είναι ένα πείραμα εκμάθησης συμπεριφοράς αντιμετώπισης κρίσεων, γιατί η ιστορία έχει δείξει πως οι πανδημίες παρουσιάζουν περιόδους έξαρσης και ύφεσης.
Μακάρι αυτή τη φορά να μην επαληθευτούν.

                                            Σας περιμένουμε με μεγάλη χαρά !

Ένα βίντεο για τα παιδιά από τα minion! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου