Σάββατο 4 Απριλίου 2020

Σ Υ Γ Χ Ρ Ο Ν Η εξ' αποστάσεως εκπαίδευση!

Από εδώ και στο εξής μπαίνουμε μοιραία σε μια νέα μορφή εκπαίδευσης:
1. Ασύγχρονη: ονομάζεται η εκπαίδευση του παιδιού στο ΧΡΟΝΟ που το ίδιο επιλέγει (ο γονιός το βοηθά να φτιάξει ένα πρ/μα που θα δεσμευτεί να τηρεί) και αφορά το blog μας, τα e-mail, τις έντυπες επαναλήψεις,αλλά και την πλατφόρμα e-me και e-class όπου κάθε εκπαιδευτικός θα προσκαλέσει τα παιδιά του για να ανταλλάσσει τις εργασίες των παιδιών μέσα από ένα ασφαλές ψηφιακό περιβάλλον που θα το παρακολουθεί το ΥΠΑΙΘ.
2. Σύγχρονη:   Θα είναι η συνάντηση παιδιών και εκπαιδευτικών μέσω Η/Υ (live) στην πλατφόρμα WEBEX (cisco) σε συμφωνημένο ραντεβού που θα δεσμευτούν όλοι να τηρούν και θα είναι μεταξύ 12.00-16.00 διότι από 10.00-12.00 θα υπάρχει η εκπαιδευτική τηλεόραση που θα αξιοποιήσουμε.
Όλα φαίνονται δύσκολα, αλλά αν οπλιστούμε με επιμονή μπορεί όλο αυτό να γίνει μια ευκαρία  που θα τη μοιραστούμε όλοι. Οι μικροί έχουν περισσότερες ψηφιακές δεξιότητες, ενώ οι μεγάλοι ενημερώνεστε για τους κανόνες ασφαλείας και διδάσκετε τα παιδιά πώς να ξεπερνούν τις εντάσεις και με αίσθημα υπομονής και σεβασμού συνεργαζόμαστε. Προσπαθήστε να ακούτε ο ένας τον άλλον. Οι μικροί βλέπουν περισσότερα στην εικόνα του Η/Υ καθώς έχουν την πεταλουδοειδή οπτική όπως μας μαθαίνει ο κ. Πλατής, ενώ εμείς οι μεγάλοι συγκεντρώνουμε το βλέμμα σε μία πληροφορία που προβάλει ο Η/Υ. 
 Η σημερινή πραγματικότητα παρόλο που μας απομονώνει κοινωνικά μας φέρνει πιο κοντά σε επίπεδο συνεργασίας και κανόνων αλληλεγγύης μέσα στο σπίτι μας.

Με έγγραφό του σήμερα 31/3 το Υπουργείο Παιδείας ενημερώνει για τις αλλαγές στο ωράριο της Σύγχρονης Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης για Δημοτικά και Γυμνάσια

Το έγγραφο 
Σας ενημερώνουμε ότι ο νέος Προγραμματισμός Ωραρίου Δημοτικών και Γυμνασίων για τη Σύγχρονη εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση (εξΑΕ) τροποποιείται λόγω της έναρξης των πρωινών μαθημάτων για μαθητές Δημοτικού από την ΕΡΤ, ως ακολούθως:
                                                               ΕΝΑΡΞΗ           ΛΗΞΗ 
1.  ΔΗΜΟΤΙΚΟ                                     12.00                  16.00
2.  ΓΥΜΝΑΣΙΟ                                      08.00                  12.00    
Ο προγραμματισμός αυτός καθίσταται αναγκαίος για να επιμερισθεί ισομερώς η χρήση του διαδικτύου.
Επισημαίνουμε ότι για τα Λύκεια συνεχίζει να ισχύει το διευρυμένο ωράριο 8:00 με 16:00.
ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ
H ΓΕΝΙΚH ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Π/ΘΜΙΑΣ, Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου