Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2019

Επίσκεψη των παιδιών του Δημοτικού σχ. Φιχτίου στο Γηροκομείο Άργους


Φέτος τα Χριστούγεννα ο Σύλλογος Διδασκόντων Δημοτικού σχ. Φιχτίου επέλεξε ως δράση  ευαισθητοποίησης των μαθητών του στις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας και ιδιαίτερα της 3ης ηλικίας τη  συγκέντρωση τροφίμων για το Γηροκομείο Άργους κατόπιν συνεννοήσεως με τον πρόεδρο του κ. Αγγελόπουλο Δ. 
 Ο δραστήριος Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του σχολείου μας δίνοντας φωτεινό παράδειγμα στα παιδιά του και από το περίσσευμα της ψυχής και της τσέπης του, ανταποκρίθηκε άμεσα με είδη πρώτης ανάγκης! Κυρίως λάδι εξαιρετικής ποιότητας, αυγά από τα τοπικά ορνιθοτροφεία, ρύζι, μακαρόνια προσφέρθηκαν.
Την Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου οι μαθητές των Ε΄& ΣΤ΄ με τη συνοδεία των εκπαιδευτικών κ. κ. Πραγκαστή Ν. Μπιτζή Θ., Μαστοράκη Ευστ., Πούλου Δήμητρας, Αντωνιάδου Μαρίας επισκέφτηκαν τη Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων για να παραδώσουν τα τρόφιμα και να ψάλλουν τα κάλαντα! Οι μικρότεροι μαθητές έστειλαν ευχές με χειροποίητες κάρτες!
                         
                                                       
Τη δωρεά παρέλαβε ο κ. Γαλάνης υπογραμμίζοντας ότι η κοινή συμμετοχή των νέων ανθρώπων με την 3η ηλικία συμβάλλει στην ψυχολογική στήριξη των φιλοξενούμενων. Τα παιδιά μας περιηγήθηκαν σε όλους τους χώρους και διαπίστωσαν ευχάριστα πως η παροχή υπηρεσιών στον οίκο ευγηρίας βρίσκεται σε υψηλό επίπεδο χάρη στην εξαιρετική δουλειά του προσωπικού( 22 άτομα), των εθελοντών και των χορηγών της κοινωνίας μας προς τους 67 φιλοξενούμενους!
Ήταν μια θετική εμπειρία! 

                                 Ευχόμαστε  καλές  γιορτές σε όλους!!


Στη συνέχεια οι μαθητές χαλάρωσαν στις εγκαταστάσεις του κλειστού Γυμναστηρίου και του γηπέδου Άργους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου