Τετάρτη 11 Απριλίου 2018

Η εβδομάδα πριν το Πάσχα

Μόνο μια εβδομάδα είχαμε στη διάθεσή μας  πριν τις διακοπές του Πάσχα, αλλά την αξιοποιήσαμε στο έπακρο.
Και τι δε φτιάξαμε....
Λ Α Μ Π Α Δ Ε Σ !!!
Οι κυρίες όλες δούλεψαν με υλικά που επέλεξε κάθε παιδί και δεν έμεινε κανένα παραπονεμένο.

Το σχολείο έγινε εργαστήρι δημιουργικής απασχόλησης!














Φτιάξαμε ένα πασχαλινό "κοτέτσι" και βάψαμε αυγά!
 Δεχτήκαμε την επίσκεψη της  Β΄ τάξης του 3ου Δημ. Σχ.  Άργους με τις δασκάλες τους (αγαπημένες συναδέλφισσες) κ.κ. Γιώτα Μποζιονέλου και  Μαρία Μποζονέλου και αδελφοποιήσαμε τους μαθητές τους με τους δικούς μας των  Α΄ &  Β΄ τάξεων με τη βοήθεια της πολύτιμης κ. Βιβής αλλά και τη ζεστή φιλοξενία της κ. Σοφίας Δελή και της κ. Μαρίας Παπαδοπούλου. Μας πρόσφεραν χειροποίητα κεράσματα και τους ανταποδώσαμε με decor πασχαλινών αυγών. Είχε δώρο όμως και για τη Διευθύντρια, μια πανέμορφη πασχαλινή λαμπάδα, από τους παλιούς μαθητές της  το  Β2 !

 Φτιάξαμε  ΛΑΖΑΡΑΚΙΑ στο σχολείο, αλλά επειδή ο φούρνος μας αργούσε να τα ψήσει, ο καλός μας ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ μας έφερε κι άλλα πολλά για όλα τα παιδιά, φτιαγμένα με πολλή αγάπη!
Κι εμείς αφού φάγαμε ξεχυθήκαμε στους δρόμους και ψάλλαμε τα  ΚΑΛΑΝΤΑ του ΛΑΖΑΡΟΥ,  αναβιώνοντας ένα έθιμο που όπως μας πληροφόρησαν οι γηραιότεροι κάτοικοι των χωριών μας γινόταν με διαφορετικό τρόπο παλιά.
Τα κεράσματα που δεχτήκαμε θα μας μείνουν αξέχαστα....σοκολατάκια, λαζαράκια, πατατάκια, σάντουιτς, καραμέλες,  χρήματα, χειροκροτήματα και νεράκι γιατί διψάσαμε στη διαδρομή. 
Παρόλο που κατοικούμε στην Πελοπόννησο, προτιμήσαμε να τραγουδήσουμε την ΠΑΡΑΛΛΑΓΗ της ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ γιατί είναι πιο χαρούμενη!

 – Πού ’σαι Λάζαρε, πού είναι η φωνή σου
που σε γύρευε η μάνα κι η αδερφή σου.
– Ήμουνα στη γη, στη γη βαθιά χωμένος
κι από τους εχθρούς, εχθρούς βαλαντωμένος.
Βάγια, βάγια των βαγιών,
τρώνε ψάρια, τον κολιόν
και την άλλη Κυριακή,
ψήνουν το παχύ αρνί.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου