Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2017

επιμορφωτικές συναντήσεις εκπαιδευτικών

Υπό την οργάνωση του Σχολικού Συμβούλου 2ης Περιφέρειας Δημοτικής Εκπαίδευσης Αργολίδας κ. Γκότοβου Σωτηρίου διεξήχθησαν δύο επιμορφωτικές συναντήσεις στις 05 και 07 Σεπτεμβρίου 2017, στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Ναυπλίου.
Στην πρώτη συνάντηση με θέμα: "Τα σχολεία δημιουργούν και παρουσιάζουν", μετά από τη σύντομη εισαγωγική παρέμβαση του Σχολικού Συμβούλου και την εισήγηση της κ.Μάρα Ελένης, υπεύθυνης σχολικών δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Π.Ε. Αργολίδας, για το ρόλο των Προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων στο σύγχρονο σχολείο, ακολούθησαν σύντομες παρουσιάσεις πέντε προγραμμάτων από τους υπεύθυνους εκπαδευτικούς και ένα εκτενέστερο βιωματικό πρόγραμμα με τίτλο "Δημοκρατία, ένας κρυμμένος θησαυρός" από τους εκπαιδευτικούς του Δ.Σ. Αγίου Δημητρίου Παναγιώτα-Μαρία Γρίλλια και Στέλιο Καρατάσο.








 Στη δεύτερη συνάντηση με θέμα: "Σύγχρονες παιδαγωγικές προσεγγίσεις και η παιδαγωγική Freinet", ο κ.Γκότοβος μίλησε για το κίνημα της Νέας Παιδαγωγικής  και το σύγχρονο σχολείο, παρουσίασε αποσπάσματα από την ταινία για το Freinet "Ο δάσκαλος  που άφηνε τα παιδιά να  ονειρεύονται" και κατεύθυνε τους  εκπαιδευτικούς να εργαστούν σε ομάδες. Ακολούθησε βιωματικό εργαστήρι με θέμα "Σύγχρονες παιδαγωγικές πρακτικές μέσα από τη Δραματική Τέχνη" με τη διευθύντρια του Σχολείου μας κ.Σκαρπέντζου Μαρία και την εκπαιδευτικό κ.Δήμα Αικατερίνη.




















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου